26 Mayıs 2014 Pazartesi

E-TICARET NASIL YAPILIR?

E-TICARET NASIL YAPILIR?

İnsanların kendi ihtiyaçlarını karşılamada yan desteklere ihtiyaç duymaları ilk dönemlerde takas usulleriyle gerçekleştirilen ticaret işlemlerinin zaman içerisinde gelişme göstererek insanların sonsuz olan ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmek için modern yöntemlere geçmelerini gerekli kılmıştır. Bu bağlamda; zaman içerisinde bilgilerin artması ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte ticaret amacıyla insanlar yeni yöntemler geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerin zaman içerisinde çeşitlilik göstermesi ticaretin sürekli gelişmesine de olanak sağlamış olmaktadır.

Söz konusu ticaret geliştirme yöntemlerinden biri olan e ticaret internet üzerinden yapılan pazarlama çeşidi olmaktadır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen söz konusu ticaret dahilinde; mal ve hizmetlerin çok daha hızlı tanıtım ve dağıtımları yapılabilmekte aynı zamanda da; ürünlerin satışlarının da çağdaş yöntemlerle daha kolay olarak müşteriye ulaşımı sağlanabilmektedir. İşletmeler için son derece yararlı olan bir uygulama olan e ticaret sayesinde tüketiciler de büyük oranda fayda elde edebilmektedirler. Çünkü tüketicilerin istedikleri her saatte istedikleri her günde ve istedikleri her yerde internet aracılığıyla satın almak istedikleri ürünlere ulaşabilmeleri sağlanabilmektedir.

Söz konusu modern teknoloji; ticaretin serbestleşebilmesine de olanak sağlamasının yanı sıra tüm dünyaya erişim de sağlaması yönünden hem işletmelere hem de tüketicilere yarar sağlamaktadır. Söz konusu ticaret dahilinde; tek bir merkez üzerinden geniş kitlelere seslenebilen satış yöntemleri geliştirilebilmekte ve böylelikle her ihtiyacın kolaylıkla karşılanabilmesinden doğan müşteri sayısı da arttırılmış olmaktadır.

Tek bir merkez üzerinden geniş kitlelere erişebilen ticaret yöntemi her kitleden kişiye de kolaylıkla ulaşabilmektedir. Herhangi bir malı ya da hizmeti satın almak isteyen her yaştan ve her kesimden kişinin satın alım ihtiyaçlarının modern çağa uygun niteliklerde hızlı ve kolay erişimi de gerçekleştirilebilmektedir.

Bunlara ek olarak; tek bir fiyat belirlenmesiyle kişiye göre özel indirim yapılmamasından kaynaklanan e ticaret ile birlikte müşteriler için daha adaletli satın alımlar da sağlanabilmektedir. İşletmelerin müşteri kaybını da en aza indirebilen yöntem sayesinde total müşteri hacmi de korunabilmektedir.  Netice itibariyle; hem işletmeler için hem de müşteriler için büyük oranlarda yarar sağlayan e ticaret zaman kayıplarını da engellemiş olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder