8 Aralık 2012 Cumartesi

Fotoğraf Damgalama Programı - Watermark



Çok güzel bir yere gittiniz ve eşsiz bir resim çektiniz, yada çok önemli bir olaydan üç beş kare foroğraf yakaladınız kimsede olmayan. Emek harcayıp elde ettiğiniz bu fotoğrafları insanların beğenisine sunmak için internete yüklüyoruz. Peki ya biri alıp bu resim benim deyip sizden çok daha fazla kişiye ulaştırırsa o resmi?


  İşte sorun bu noktada başlıyor. İnsanlar resimlerini korumak için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Resmin orjinal çözünürlükteki halini koymamak çok önemlidir. Bunu aklınızda bulundurup internete orjinalini değil de çözünürliğünü düşürdüğünüz halini koyabilirsiniz. Bunun için çok çeşitli programlar var. O konuya başka zaman değineceğiz. 

    İkinci olarak fotoğrafa imzanızı koymak çok önemli. Günümüzde internet aleminde sadece hırsızlık (yani diğer sitelerden ve kişilerden aldıkları yazı resim ve video) ile geçinen ve bunu ticarete döken insan sayısı oldukça yüksek. Ve ne yazık ki bunu takip ve tespit edebilmek internette mümkün değil. İşte burada watermark programı devreye giriyor. Aslında imzamızı bir çok resim programı ile hatta paintte bile koyabiliriz fakat watermark size profesyonel imza koyma imkanı sağlıyor.

   İmzalarınızı çok önemli resimlerde resimde gördüğünüz gibi tam resmi kaplayacak şekilde koymanız, çalınmayı 0'a indirger. Zira resmi çalsa bile imzanızı kaldıramaz.

   Ama o kadar da önemli olmayan resimlerinizde görselliği bozmayacak şekilde kıyıya köşeye imzanızı koyorsanız resmin güzelliğini bozmayacak bir görüntü elde edersiniz.



Nedir Bu Watermark?

Hazırladığınız ya da herhangi bir şekilde size ait bir görsel öğeyi başkalarının kullanmasını önlemek için filigran kullanabilirsiniz. Watermark Studio, filigran işleme aracına sahip olan kullanışlı bir programdır.

Dilerseniz tek işlemde birden fazla dosyaya filigran ekleyebilirsiniz. Bunun yanına filigran olarak özel bir görsel belirleyebilir ve bu görselin konum, saydamlık v.b. açılardan değerlerine müdahale edebilirsiniz.

Hazırlanan filigranlı görselleri jpg, png, bmp, gif ve tif formatlarında kaydedebilirsiniz.

İndirmek için: tamindir.com/watermark-studio/   yandaki linki kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder