26 Aralık 2012 Çarşamba

Web sitesi sahiplerine veya seolara, Aranan Kelime tüyoları ve Tavsiyeleri.

Bugün arama kriterleri ve web sitemizin konusal kelime başlıklarını ve kullanacağımız kelimeleri seçme ve  googla aramada çıkma şansımızı arttırma hakkında özellikle yeni başlayanlar ve sıfırdan web sitesi açmayı düşünenler için tavsiyeler ve tüyolar vereceğiz. Bu yazımızda sadece seçeceğimiz kelimeler ve google da çıkma şansları hakkında konuşacağız.



  Öncelikle google da çıkmak istiyor isek, google site yöneticisi araçlarını mutlaka kullanmalıyız. Bunu bildiğimizi farz ediyor ve devam ediyorum. Tüm google kriterlerine uyduk ve optimizasyonumuzu sağladık. Google da indexleniyoruz. Fakat kendimize bir konu bir etiket seçmek ve onda başarıya ulaşmak, yani googlda aranınca çıkmak istiyoruz.

Sitemizin konusu diyelim ki sağlık, sağlık konusunda bir site yaptık, google ve diğer arama motorları optimizasyonlarımız tam. Fakat sağlık yazınca çıkmamız pekte mümkün değil. Yeni bir siteyiz ve adım adım ilerlememiz gerekiyor.

Peki ne yapmalıyız. Nasıl bir stratejimiz olmalı? İşte bu yolda edindiğim bir kaç tecrübe ile adımlarımızı daha sağlam atmamızı sağlayacak tüyolar:

Öncelikle resim aramalarda çıkmaya çalışmalıyız. Bu çok önemli bir şey. Sitemizi resim konusunda zenginleştirip yazılarımızı doğru resimlerle süslersek. Ve bu resimlerin isimlerine de dikkat edip, Bulunduğu sayfanın ismi ve uzantısı ile alakalı olursa, Google bizi çok sever ve resmimizi google da görsel aramalarda üstlerde gösterir.

   Örnek ile anlatalım: sağlık konusunda falanca organın filanca hastalığını anlatıyoruz. Yazımız orjinal (bu çok önemli alıntı yapılsa bile eklemeler düzenlemeler ve kendi yorumunuzu katmanız çok önemli, google orjinal yazıya çok önem verir.) ve Başlığımız Falanca organın filanca hastalığı, sayfamızın uzantısı şu şekilde olmalı:
sitemiz.com/falancaorgan-filancahastalık
Evet çok iyi gidiyoruz. Sırada resimler var. Filanca hastalık falanca organ adında bir resim koyduk siteye, İkinci resim koyacaksak bu falanca organ olur,  3. resim koyacaksak bu da filanca hastalık isminde oldu mu tadından yenmez.

İşte size google görsellerde çıkma fırsatı. Artık işiniz zamana kaldı. Ama boş durmak yok. Yazılara ve resimlere aynı hızda devam etmek gerekir. Aynı organın diğer hastalıklarını ve organın kendi özelliklerini de sıraladık mı sitemizin sayfalarında. Artık göreceğiz, google aramaların illa bir yerlerden bizim sitemizi bulacak hale gelecekler.

Bu bir web sitesi için ilk adımdır. Bu şekilde kastığımız asıl etiket o organın ismidir. Diyelim ki akciğer biz akciger yazıp google da aratınca çıkmak istiyoruz. Önce işe akciğer ile ilgili bilgiler ile başlayıp, hastalıklar, akciğere iyi gelen otlar vs ile devam ettirip, tabi sayfalarımızı resimlerle süsleyip, hepsinin orjinal yazılar olduğuna dikkat edip. En son artık akciğerle ilgili yazacak pekte bir şeyimiz kalmadığını düşündüğümüzde, kardeş sağlık siteleri bulup onlardan yazı içindeki akciğer kelimesine direk sizin sitenize bağlantı vermelerini istemek kalır. Link değişimlerinizi her zaman bu şekilde yapmanızı öneririm
Örneğin ben blogumu link değişimi yapacak olsam bir bilişim sitesine yazı içinde '' bilişim '' olacak şekilde herhangi bir sayfadaki bilişimle ilgili yazı içine koymalarını isterdim. Ya da benzer bir kelime de olabilir.. Kenara köşeye konacak olan linklerden çok daha faydalı olacağına emin olabilirsiniz. Direk ve sadece o kelimede sizi yükseltecek ve google da üst sıralara çıkaracak yegane yöntem budur.

Bu adımdan sorası beklemek ve diğer kelimelere odaklanmak, sitenizi daha iyi şekle getirmekle uğraşmak vb şeylerdir.

Fakat siteden para kazanmayı düşünüyor ve bu süreci hızlandırmakmak ve hızlı bir şekilde üst sıralara çıkmak istiyor ve buna para harcamayı da düşünüyorsanız. Google a reklam vermek yani Google Adwords reklamlarını kullanmak en iyi yükselişi ve ziyaretçi sayısı kazanmayı sağlayacak yöntemdir.

Bu konularda herhangi bir sorunuz olduğunda sormaktan çekinmeyin.
Bana Yorum olarak yazabilirsiniz. Daha özel bir sorunuz için, cihanwebdestek@gmail.com'a mail gönderebilirsiniz. Bir başka yazıda buluşmak dileğiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder